De politie denkt dat een groep Marokkaanse criminelen in 2014 hulp heeft gehad van een corrupte Tilburgse politieagent. De officier van justitie heeft dat donderdag gezegd in de strafzaak tegen de voormalig hondengeleider.

Het vermoeden bestaat dat de criminelen via hem informatie uit het politiesysteem hebben ontvangen om achter de verblijfplaats van een vijand te komen.

De informatie die de agent zou hebben gelekt zou zijn gebruikt om familie van de gezochte man onder druk te zetten. Bij zijn oom, vader en vriendin in Nieuwegein werden kort na elkaar aanslagen gepleegd.

Voor schending van zijn ambtsgeheim eiste de aanklager tegen de 42-jarige Tilburger tien dagen celstraf plus een taakstraf van 240 uur.

Volgens de officier van justitie moet de politie volstrekt integer zijn en is de kern van de rechtsstaat geraakt. "We moeten erop kunnen vertrouwen dat politiemensen integer zijn en geen andere motieven hebben", zei hij.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!