Een Nederlandse familie wordt verdacht van meer dan honderd inbraken in Nederland, Duitsland en België. Mogelijk waren zij ook actief in Denemarken. Zeker elf leden van de familie zijn opgepakt.

In totaal zouden veertien mannen en zeven vrouwen betrokken zijn geweest bij de diefstallen. De familieleden zouden in wisselende samenstellingen hebben ingebroken. Ze moeten zich verantwoorden bij de rechtbank in de Duitse plaats Osnabrück.

De inbraken werden vanuit Overijssel gepland. De daders richtten zich vooral op boerderijen en vrijstaande huizen. De schade bedraagt volgens de Duitse politie zo'n 150.000 euro.

Het politieonderzoek naar de bende heeft bijna 1,5 jaar geduurd.

Familie eerder al in het vizier 

Rechercheurs hadden de familie al sinds 2012 in het vizier. Toen ging het om 54 verdachten, die enkele tonnen zouden hebben verdiend aan het doorverkopen van de buit. Enkelen kregen gevangenisstraffen van meerdere jaren.

Het huidige onderzoek begon in april 2017, toen de familie weer actief bleek te zijn. In Enschede en Utrecht zijn huizen van verdachten doorzocht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!