De politie heeft nog een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een poging tot het beschieten van een coffeeshop in Delft op 8 oktober. Het gaat om een zeventienjarige jongen, die vrijdagmiddag door een arrestatieteam werd aangehouden in een winkelcentrum in zijn woonplaats Zoetermeer.

De verdachte kwam in beeld dankzij binnengekomen informatie. Na de aanhouding zijn op twee plaatsen doorzoekingen gestart. Die zijn inmiddels afgerond. Wat precies de betrokkenheid van de verdachte is geweest, wordt op dit moment onderzocht.

De jongen zit in beperkingen. Dit betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en dat het Openbaar Ministerie (OM) verder geen informatie naar buiten mag brengen.

Agenten schoten begin deze maand op een verdachte die op de vlucht was geslagen toen ze hem wilden aanhouden, omdat hij met een wapen voor de coffeeshop zou hebben gestaan.

Later werd in Zoetermeer een achttienjarige man gewond voor een ziekenhuis gelegd. Het staat volgens het OM op dit moment niet vast dat deze man betrokken is geweest bij het incident voor de coffeeshop.

Voorarrest andere verdachte verlengd

Eerder op vrijdag werd bekend dat het voorarrest van een andere verdachte in de zaak, een 21-jarige man, wordt verlengd. Hij wordt ervan verdacht de betrokken vluchtauto te hebben bestuurd. Deze verdachte werd afgelopen woensdag aangehouden en ook hij zit in beperkingen.

Op 10 oktober werd al een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij het beschieten van verschillende Delftse coffeeshops op zondagochtend 16 september.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!