Een 44-jarige Leidenaar die verdacht werd van betrokkenheid bij de dood van zijn vriendin is maandag in zijn cel overleden. Het stoffelijk overschot van de vrouw werd eind juli aangetroffen op de Stevenshofdreef in Leiden.

De man heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de zaak vanwege het overlijden van de verdachte wordt afgesloten.

Het lichaam van de vrouw werd op 30 juli gevonden in de sloot bij de Stevenshofdreef. De 44-jarige vrouw uit Epe werd al enige tijd vermist. Haar identiteit is vastgesteld op basis van DNA-onderzoek.

Haar vriend werd later samen met een vijftigjarige Leidenaar aangehouden. De 44-jarige vriend legde kort hierna volgens het OM een bekennende verklaring af. Binnenkort zou hij voor het eerst op een pro-formazitting voor de rechter moeten verschijnen.

De vijftigjarige man moet zich op een later tijdstip verantwoorden bij de rechter. Hij wees de politie op maandag 30 juli op het lichaam van de vermiste vrouw. De man wordt verdacht van hulp bij het wegmaken van het lichaam en wordt daarvoor vervolgd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!