Een 76-jarige man uit Lierop is vrijdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met voorwaarden wegens het misbruiken van twee meisjes op een camping in Lierop. Een van de slachtoffers is jarenlang door de man misbruikt. 

Ook moet hij de slachtoffers schadevergoedingen met een totaalbedrag van 20.000 euro betalen

Volgens de rechtbank heeft André V. misbruik gemaakt van zijn psychisch overwicht op de slachtoffers. Zo bood hij een van de meisjes onderdak aan en bracht hij haar naar school. Dit slachtoffer had ook een verstandelijke beperking. 

Omroep Brabant meldde eerder dat de man bekendstond als een soort opafiguur voor de kinderen op de camping. Zo zou hij met regelmaat slaapfeestjes organiseren. 

Verplicht laten behandelen voor stoornis

Onderdeel van de straf is dat V. zich moet laten behandelen voor zijn stoornis en dat hij geen contact mag hebben met minderjarigen. 

De rechtbank heeft in het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de man eerder is veroordeeld voor misbruik van een minderjarig meisje. 

"Hij pleegde een deel van de huidige delicten op een moment dat hij nog in therapie was. De rechtbank volgt het advies van een psychiater en beschouwt de verdachte als licht verminderd toerekeningsvatbaar."