Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag zestien jaar cel geëist tegen een veertigjarige man. Hij wordt ervan verdacht in november 2017 bij een beachclub in Best een man te hebben doodgeschoten.

Toon N., die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, wordt ook verdacht van een poging tot doodslag op een beveiliger die het slachtoffer vasthield op het moment van schieten. Daarnaast wordt hij verdacht van wapenbezit.

Het slachtoffer Yassine Majiti werd in de nacht van 5 op 6 november vorig jaar doodgeschoten op de parkeerplaats van Beachclub Sunrise bij strandpark Aquabest in Best. Dat gebeurde tijdens een salsafeest.

Tijdens de avond waren er al meerdere opstootjes tussen de groepen waar het slachtoffer en de verdachte toe behoorden. Op de parkeerplaats werd ook gevochten. Daarbij werd Majiti van dichtbij door zijn hoofd geschoten.

Verdachte belaagd door vrienden van slachtoffer

De zitting van de rechtbank in Den Bosch was voor de gelegenheid uitgeweken naar de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Begin dit jaar werd de verdachte tijdens een niet-inhoudelijke zitting belaagd door tientallen vrienden van het slachtoffer. Een aantal van hen is inmiddels veroordeeld voor het plegen van openlijk geweld in de rechtszaal.

De rechtbank doet op 12 november uitspraak.