De politie heeft aan de Drogterweg in de Drentse plaats Zuidwolde mogelijk drugsafval gevonden achter een woning. Specialisten van de politie starten een onderzoek.

De politie en de Veiligheidsregio Drenthe zijn ter plaatse. Zij hebben de omgeving ruim afgezet vanwege het onderzoek naar de vloeistof.

Agenten waren al bij de woning om te helpen bij een ontruiming. Achter de woning werd een vochtige bodem aangetroffen. Volgens een woordvoerder van de politie is daar ook een zwavelachtige geur geroken.

Mogelijk duurt het onderzoek naar de stoffen weken of maanden. De politie wijst erop dat dumpingen van drugsafval levensgevaarlijk kunnen zijn. Ook kan dit het grondwater verontreinigen.

Volgens de politie komt het niet vaak voor dat drugsafval wordt gedumpt in Noord-Nederland. Tot dusver zijn er in 2018 drie gevallen bekend. Vorig jaar gebeurde het één keer.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!