Een autoschadebedrijf wil de automobilisten die maandag een onwel geworden man op de snelweg hebben gered, graag helpen met het repareren van hun auto's.

"Als je zo'n heldendaad verricht, vind ik dat je dit verdient", zegt een medewerker van het bedrijf dinsdag tegen NH Nieuws. "Daarom willen we de opgelopen schade graag repareren."

Het bedrijf wenst anoniem te blijven om fraude te voorkomen.

Meerdere automobilisten voorkwamen een mogelijk ongeval op de A10 bij Amsterdam. Een man raakte onwel achter het stuur, maar andere weggebruikers konden hem met behulp van hun voertuigen veilig tot stilstand brengen.

'Verzekeraar wil kopie van proces-verbaal'

Een van de redders is Thijs Schram. Hij reageert verheugd op het nieuws dat een bedrijf wil helpen met de afwikkeling van de schade. Zijn auto heeft wat lichte krassen en deuken. Schram zegt dat het contact met zijn verzekeraar tot gedoe leidde.

"Echt Nederland op z'n kleinst, hoor. Van Maastricht tot en met Groningen weet iedereen wat er daar gebeurd is, maar ze moeten een kopie van het proces-verbaal hebben, bijvoorbeeld. Toen dacht ik al: laat maar zitten", zegt hij tegen NH Nieuws. De zender gaat de partijen met elkaar in contact brengen.

"Blijkbaar zijn er nog goede mensen die elkaar gewoon willen helpen", reageert Schram enthousiast.

'Hij zag heel grauw'

Hij vertelde maandag dat hij met een sleepkabel een autoruit moest inslaan om bij de man te komen. "Zijn ogen waren helemaal weggedraaid, hij zag heel grauw en het schuim kwam uit zijn mond. Gelukkig waren de hulpdiensten er heel snel."

De onwel geworden man maakt het inmiddels weer goed. Volgens de politie hebben de weggebruikers die te hulp schoten een heldendaad verricht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!