Een 72-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar voor ontucht met een een minderjarig meisje.

De rechtbank Oost-Brabant wil bovendien dat de man zich laat behandelen. Tevens heeft de rechtbank de man verboden contact te zoeken met het meisje en haar moeder of bij hen in de buurt te komen.

De man paste tussen september 2016 en maart 2018 geregeld op het kind, als de moeder van het meisje moest werken of studeren. Het slachtoffer was zeven jaar oud toen het misbruik begon.

In maart kwam de ontucht aan het licht, doordat het meisje zei dat ze niet meer naar haar 'opa' toe wilde. De man heeft bekend. 

De rechtbank neemt het hem vooral kwalijk dat hij de schuld deels bij het slachtoffer legt, onder meer door steeds te beweren dat het jonge meisje de handelingen niet erg vond en dat hij niets deed wat zij niet wilde.

De bejaarde Eindhovenaar mag van de rechter na zijn straf niet meer met minderjarigen omgaan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!