Van zaterdag 20 oktober tot maandagochtend 29 oktober rijden er geen directe treinen tussen Utrecht Centraal en Rotterdam, Den Haag en Leiden. Reizigers moeten omreizen via Schiphol. 

Het treinverkeer is acht dagen ontregeld vanwege werkzaamheden aan het spoor. In de herfstvakantie werkt ProRail namelijk dag en nacht aan de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn. 

Het traject Utrecht Centraal - Leidsche Rijn gaat van twee naar vier sporen. Sprinters en Intercity's rijden vanaf medio december niet meer op hetzelfde spoor. Dat moet voor minder vertragingen en kortere reistijden zorgen. 

De verdubbeling van het spoor is een groot project. Belangrijk onderdeel was de bouw en aanleg van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. In november 2017 werd de spoorbrug tussen de twee bestaande bruggen ingelegd.

Afrondende werkzaamheden

ProRail spreekt nu van de "grande finale" van de werkzaamheden. Van zaterdagnacht 20 oktober tot maandagochtend 29 oktober 05.00 uur werken ze dag en nacht aan de afrondende werkzaamheden van de spoorverdubbeling.

Reizigers op de trajecten Rotterdam Centraal-Utrecht Centraal, Den Haag Centraal-Utrecht Centraal en Leiden Centraal-Utrecht Centraal kunnen omreizen via Schiphol Airport.

Reizigers die naar Woerden moeten kunnen met de bus. Afhankelijk van het gereisde traject varieert de geschatte extra reistijd van een kwartier tot drie kwartier.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!