Het aantal visa voor korte verblijven dat verstrekt is aan toeristen en zakenreizigers is tussen 2011 en 2017 bijna verdubbeld, tot 621.000 per jaar. Bezoekers uit visumplichtige landen geven naar schatting jaarlijks 300 miljoen euro uit in Nederland.

Dat blijkt uit onderzoek dat SEO Economisch Onderzoek verrichtte in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De onderzoekers verwachten dat de groei de komende jaren doorzet.

Nederland blijkt aantrekkelijk als handelspartner door de kwaliteit van de dienstverlening rond de visumaanvragen. Het visumbeleid heeft volgens minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zo een serieuze toegevoegde waarde voor de Nederlandse economie.

"Het aantal visumaanvragen stijgt enorm. Nederland bewijst niet alleen bezoekers maar ook zichzelf een dienst met het optimaal faciliteren van deze reizigers", aldus de minister.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!