Op de A15 richting de Maasvlakte bij Wadenoijen in Gelderland staat een file van ongeveer 8 kilometer na een ongeluk met twee vrachtwagens. De lading shampooflessen van een van de vrachtwagens ligt op de weg en het spoor. Daardoor is geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Tiel.

 

Het ongeluk op de A15 vond rond 8.00 uur dinsdagochtend plaats. Vogens Rijkswaterstaat rijdt het verkeer ondertussen al door op één rijstrook, maar is er nog veel vertraging.

De ANWB meldt dat beide rijstroken richting de Maasvlakte zijn afgesloten. De politie in Gelderland laat weten dat één rijstrook richting Nijmegen is afgesloten.

Op foto's van een wijkagent is te zien dat de honderden flessen verspreid over de weg en het naastgelegen spoor liggen.

Hoelang automobilisten en treinreizigers nog met vertraging zullen kampen, is niet bekend. Volgens de NS duurt dit voor treinreizigers in ieder geval tot 11.30 uur. Automoblistien kunnen via de A59 richting Den Bosch omrijden.

Files A9 na uren vertraging verdwenen

Door een ongeluk met meerdere voertuigen op de A9 richting Amstelveen, ter hoogte van Heemskerk, heeft het verkeer vanaf Alkmaar lange tijd vast gestaan. Rond 9.45 uur was alle vertraging voorbij.

Het ongeluk gebeurde dinsdagochtend rond 7.30 uur. Volgens regionale omroep NH is er onder meer een cementwagen bij de aanrijding betrokken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!