De acties van het ambulancepersoneel worden steeds verder uitgebreid, meldt vakbond FNV. Inmiddels hebben ook de Veiligheidsregio's Hollands Midden, Zeeland en (een groot deel van) Friesland zich aangesloten bij de stiptheidsacties. 

Veiligheidsregio Zuid-Limburg haakt vanaf woensdag aan.

Volgens de bond zijn nu 11 van de 24 veiligheidsregio's in actie voor een verlaging van de werkdruk en hogere salarissen. Ambulancemedewerkers begonnen twee weken geleden met het voeren van acties door het hele land.

Actievoerend ambulancepersoneel werkt strikt volgens de cao. Dat betekent onder meer dat medewerkers niet overwerken, ze hun voorgeschreven pauzes nemen en geen onnodige risico's nemen bij het verlenen van zorg. Ook worden allerlei formulieren niet meer ingevuld en geen stagiaires ingewerkt.

FNV kwam in juni nog overeen met Ambulancezorg Nederland dat medewerkers onder andere meer loon krijgen. Maar een meerderheid van de vakbondsleden heeft dit akkoord weggestemd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!