De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de afgelopen vier jaar vijftien meldingen gekregen over ongevallen met stints. Een woordvoerder van de inspectie bevestigt vrijdag berichtgeving hierover door RTL Nieuws.

In acht gevallen ging het om verkeersongevallen die door de politie werden afgehandeld. In de overige zeven ongevallen ging het om situaties waarbij bestuurders van de stint af waren gevallen, bijvoorbeeld doordat ze te hard door de bocht gingen.

Het aantal meldingen bij de inspectiedienst vertelt niet het hele verhaal over het aantal mogelijke ongevallen met stints, zegt de woordvoerder. "De regels schrijven in sommige gevallen voor dat een ongeval bij ons gemeld moet worden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij blijvend letsel. Maar niet alle ongevallen hoeven bij ons gemeld te worden."

Bij een ongeluk in Oss kwamen eind september vier kinderen om het leven, toen de stint van hun kinderdagverblijf op een bewaakte spoorwegovergang onder een trein belandde. Een ander kind en de vrouwelijke begeleider die het voertuig bestuurde, raakten ernstig gewond.

Stint uit Oss vier keer gerepareerd sinds zomer 2017

Deze week werd duidelijk dat de stint die in Oss werd aangereden sinds de zomer van 2017 vier keer is gerepareerd. Driemaal betrof het een accuvervanging en één keer werd een gashendel van de elektrische bolderkar vervangen.

Eerder besloot minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat alle stints van de weg te halen.