Treinreizigers kunnen vanaf volgend jaar op tweehonderd NS-stations gratis drinkwater krijgen. Het spoorwegbedrijf gaat daar tappunten voor aanleggen.

Voor eind 2019 komt 90 procent van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt. NS investeert ruim 3 miljoen euro in de drinkwaterpunten.

Het eerste tappunt komt nog voor het einde van deze maand op het voorplein van station Alkmaar te staan. Uiteindelijk wil NS op alle ruim vierhonderd stations in Nederland gratis drinkwatertappunten aanleggen.

Roger van Boxtel, president-directeur van de NS, zegt bij de aanleg wel op steun van gemeenten en drinkwaterbedrijven te rekenen.

NS wil 'gezonde en duurzame levensstijl faciliteren'

Met dit initiatief wil de NS bijdragen aan het verminderen van zwerfafval. Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS hoopt dat er zo minder plastic afval komt. "Wij merken dat de vraag naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen toeneemt."

"Als we hierdoor minder flesjes water verkopen op het station, dan is dat zo. Het faciliteren van een gezonde en duurzame levensstijl vinden wij belangrijker."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!