Het gemeentehuis van Lingewaard in het Gelderse dorp Bemmel blijft zeker tot het voorjaar van 2019 onbruikbaar.

Het gemeentehuis raakte in augustus zwaar beschadigd, doordat een verwarde man met zijn auto het pand binnenreed en een explosie veroorzaakte. De verzekeraar schat de schade op ongeveer 5 miljoen euro.

Een aannemer plaatst deze weken de laatste noodgebouwen op een grasveld bij het beschadigde gemeentehuis. Als dat karwei klaar is, zijn er weer voldoende flexibele werkplekken, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Ambtenaren moeten de komende maanden wel telkens overwegen of ze inderdaad een werkplek nodig hebben of dat ze thuis of elders kunnen werken.

De aanrijding en de explosie vernielden een groot deel van de voorgevel van het gemeentehuis. Het pand is gestut. In het hele gebouw is sprake van ernstige rook-, roet- en waterschade.

De 59-jarige man die het pand binnenreed, kwam om het leven. Volgens burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard pleegde hij "een wanhoopsdaad", omdat hij geen enkele uitweg meer zag.

Ravage nadat auto op gemeentehuis Lingewaard inrijdt
34
Ravage nadat auto op gemeentehuis Lingewaard inrijdt

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!