De Tilburger die een gevangenisstraf van acht jaar kreeg voor het doden van een stadsgenoot, moet die straf alsnog helemaal uitzitten. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald.

Johan L. werd in 2013 veroordeeld tot acht jaar cel vanwege het doden van de vijftigjarige Willy van Wanrooy in 2008. L. werd pas in 2012 aangehouden voor de roofmoord, nadat zijn DNA was gevonden op de jas van het slachtoffer.

De Tilburger kwam eind 2017 vervroegd vrij, maar knipte in februari zijn enkelband door. Tevens ging hij terug naar Tilburg, waar hij niet mocht komen. Enkele weken later werd hij opgepakt. De rechter stuurde hem toen voor vier maanden terug naar de gevangenis, maar bepaalde dat de man 'een allerlaatste kans' kreeg.

De man overtrad de voorwaarden toen hij wegliep van zijn verblijfadres bij familie in het Zeeuwse Oostberg. Hij moet nu nog ruim twee jaar terug de gevangenis in. De rechtbank noemde de nieuwe overtreding "onbegrijpelijk".

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!