De rechtbank heeft woensdag het voorarrest opgeheven van de 33-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de wekenlange vermissing van een veertienjarig meisje uit Den Haag. Het Openbaar Ministerie (OM) ziet hem nog wel als verdachte.

Op dit moment zijn er onvoldoende concrete aanwijzingen dat de man ontuchtige handelingen heeft verricht. De officier van justitie heeft zich niet verzet tegen het verzoek tot schorsing.

Het meisje werd afgelopen zomer van eind juli tot eind augustus vermist. Zij werd 22 augustus in goede gezondheid aangetroffen in haar woonplaats.

Het OM verdenkt de man ervan dat hij haar heeft geholpen om zich schuil te houden, in ieder geval een deel van de vermissingsperiode. Dat betekent dat hij zich schuldig zou maken aan onttrekking van een kind aan het ouderlijk gezag.

De Hagenaar werd in voorarrest gehouden, omdat er na een huiszoeking aanwijzingen waren voor ontucht.

Het voorarrest van de man werd begin september nog verlengd met dertig dagen voor verder onderzoek. Dit onderzoek loopt nog.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief