De door een Amsterdamse politieagent neergeschoten Heineken-ontvoerder Frans Meijer (65) had dinsdag mogelijk een "opvallende zwarte plaksnor" op zijn gezicht. Die melding kwam bij de politie binnen, bevestigt een woordvoerder woensdag in gesprek met NU.nl.

Het gaat naar omstandigheden goed met Meijer, meldt zijn advocaat Bart van Tuinen. Meijer zit in beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

De politie kreeg dinsdag een melding binnen dat twee mannen zich verdacht gedroegen in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Volgens De Telegraaf is de man die bij Meijer was diens 26-jarige zoon. De politie kan dit niet bevestigen.

Toen een agent ter plaatse kwam en de mannen aansprak, zetten zij het "op een lopen". Op de De Wittenkade zag de agent dat Meijer een vuurwapen had. Volgens de politie ontstond er toen een situatie waarin de agent "zich genoodzaakt ziet de verdachte neer te schieten".

De recherche onderzoekt nog wat de bedoelingen van de mannen precies waren. De politie roept mensen die de mannen gezien hebben daarom op zich te melden. Ook wordt niet uitgesloten dat er meerdere mensen bij de zaak betrokken zijn.

Meijer zat jaren vast voor Heineken-ontvoering

Meijer is een van de personen die samen met Willem Holleeder in 1983 Freddy Heineken en diens chauffeur Ab Doderer ontvoerde en 21 dagen lang vasthield. Voor hen werden uiteindelijk tientallen miljoenen guldens losgeld betaald, waarvan een deel nooit is teruggevonden.

Meijer werd destijds gearresteerd, maar hij ontsnapte uit het Pieter Baan Centrum (PBC) waar zijn geestelijke gesteldheid onderzocht werd. In 1994 werd hij in Paraguay gevonden door misdaadjournalist Peter R. de Vries. Uiteindelijk heeft Meijer na zijn uitlevering door het land een aantal jaren in Nederland vastgezeten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!