De zeven personen die dinsdagochtend zijn aangehouden bij een grote politieactie op vier plaatsen in Nederland, zijn mannen in de leeftijd van 25 tot 46 jaar.

Ze werden opgepakt in Nieuwegein, Utrecht, Vianen en Tiel. De mannen zitten vast voor verhoor, maakt de politie dinsdagmiddag bekend.

Waar de groep van wordt verdacht, is niet bekendgemaakt. Een woordvoerder van de politie kan hier vanwege het lopende onderzoek niets over zeggen. Wel zeker is dat de arrestanten niet verdacht worden van terrorisme.

Tijdens de actie is de politie acht woningen binnengevallen. Tegen het eind van de ochtend waren de huiszoekingen afgerond.

'Politie zou informatie over Ridouan T. zoeken'

Volgens Het Parool en De Telegraaf houden de invallen verband met het onderzoek naar Ridouan T. en zijn kompaan Saïd R., twee gezochte criminelen.

Volgens de Amsterdamse krant hopen de agenten informatie over hun locatie te vinden. Justitie denkt dat Ridouan T. opdrachtgever van meerdere liquidaties is.

De politie kan dit desgevraagd niet bevestigen. Wel zegt de woordvoerder tegen NU.nl dat de arrestaties zijn gedaan in een langer lopend onderzoek.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!