Shurandy S., de man die wordt verdacht van het doodschieten van de broer van kroongetuige Nabil B., zou na deze liquidatie voor meer opdrachten zijn benaderd door de groep rondom de gezochte Ridouan T., meldt justitie dinsdag tijdens een inleidende zitting.

Er zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) "ernstige signalen dat het niet bij deze moord zou blijven". Zo kreeg S. na de liquidatie van de groep rond Ridouan T. twee telefoons waarmee afgeschermd gecommuniceerd kon worden, schetst het OM.

Via deze telefoons zou de verdachte contact met de groep hebben gehad. Het huurcontract van de garage waarin de gebruikte vluchtauto stond, zou zijn verlengd. De veertigjarige S. was ook aanwezig bij de zitting. 

De verdachte heeft eerder al de moord op de broer van de kroongetuige bekend. Naar eigen zeggen kreeg hij van de opdrachtgever niet te horen wie het doelwit van de liquidatie was. De liquidatie vond uiteindelijk in maart plaats in Amsterdam, waar slachtoffer Reduan B. werkzaam was.

Liquidatie was reactie op verklaringen kroongetuige

Justitie ziet de moord als reactie op de verklaringen die kroongetuige Nabil B. heeft afgelegd. Hij noemde Ridouan T. als opdrachtgever van meerdere liquidaties in de onderwereld van Amsterdam en Utrecht. Ridouan T. is voortvluchtig.

Nog geen week na het afleggen van de verklaringen werd de broer van Nabil B. geliquideerd. Shurandy S. wil niet zeggen van wie hij de opdracht heeft gekregen.

De zaak tegen Shurandy S. wordt naar verwachting in december inhoudelijk behandeld.