Het verkeer heeft dinsdagochtend last van een hevige herfstspits. Regen en talloze ongelukken leidden om 8.30 uur tot in totaal 770 kilometer file op de snelwegen.

Hiermee krijgt 2 oktober een vermelding in de Nederlandse top tien van zwaarste ochtend- en avondspitsen aller tijden, meldt de ANWB.

Vooral in het westelijke deel van de Randstad stond het verkeer op alle grote wegen vrijwel doorlopend vast. De A4 was vanaf 6.00 uur het decor van tot nu toe negen ongelukken. Bij alle botsingen waren drie of meer auto's betrokken.

Door de ongevallen moesten op diverse plekken op de snelweg van Rotterdam naar Amsterdam rijstroken worden afgesloten.

Ook omrijroutes liepen hopeloos vast

Ook op de omrijroutes, zoals de A44, liep het verkeer hopeloos vast. Ter hoogte van Kaag-Dorp botsten twee auto's op elkaar. Automobilisten die daar de A4 probeerden te vermijden, waren daardoor meer dan een uur extra kwijt.

De zwaarste spits ooit blijft een sneeuwspits op 15 januari 2013. Toen stond er meer dan 1.000 kilometer file op de Nederlandse wegen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!