Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt een vijftienjarig meisje, omdat ze een auto bestuurde tijdens een fataal verkeersongeval in de Limburgse plaats Echt. Eerder verklaarde een 29-jarige man achter het stuur te hebben gezeten.

De man wordt vervolgd wegens medeplegen. Beide verdachten komen uit Echt. Volgens lokale media gaat het om een broer en zijn zus.

Een eveneens vijftienjarig meisje uit Maasbracht zat op de achterbank toen het voertuig op de Breulderweg van de weg raakte en tegen een boom botste. Zij overleefde het ongeval niet. Een veertienjarig meisje uit Echt dat ook in de auto zat, raakte ernstig gewond.

Het ongeval vond plaats op 10 maart rond 0.30 uur. Voordat de auto tegen de boom botste, werden meerdere video's opgenomen. Daaruit blijkt dat het meisje de bestuurder was, concludeert de politie na onderzoek. Een van de video's is enkele seconden voor het ongeval gemaakt. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!