Het slachtoffer dat in de nacht van donderdag op vrijdag is omgekomen door een brand in een bouwkeet in Eindhoven is een man van 39. Het slachtoffer had geen vast woonadres, zo heeft de politie zondag laten weten.

De politie geeft aan dat er verder nog geen details over de zaak bekend zijn en dat daar verder onderzoek naar wordt gedaan.

Vrijdag werd een man opgepakt, zijn betrokkenheid bij de brand wordt "nadrukkelijk onderzocht". De gearresteerde Eindhovenaar (35) is een bekende van de politie. Volgens de agenten zou hij vaker zijn gezien op de Achtseweg Zuid, waar de container is uitgebrand.

Hij werd een uur na de containerbrand opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een andere brand op het Kennedyplein. Hier zou hij een hoopje afval in brand hebben gestoken. Hij voldeed aan het signalement dat beveiligingsmedewerkers van de NS eerder hadden doorgegeven.

De politie meldt zondag dat de verdachte nog altijd vastzit.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!