Het geld dat beschikbaar was gesteld om extra zij-instromers het onderwijs in te krijgen is bijna op, meldt Trouw. De extra middelen moesten helpen het lerarentekort terug te dringen.

Het ministerie van Onderwijs had 3,2 miljoen euro beschikbaar gesteld om zij-instromers te verleiden het basisonderwijs in te gaan. Maar "het plafond" is nu al bereikt, zegt een woordvoerder van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Trouw.

De regeling was gestart om het oplopende lerarentekort terug te dringen. Mensen met een hbo- of een universitair diploma mogen gelijk lesgeven, terwijl ze ondertussen hun lesbevoegdheid halen. Die mensen worden zij-instromers genoemd. Per instromer kunnen scholen een subsidie van 20.000 euro aanvragen.

Omdat de regeling zo populair is, is het geld in het mbo al op. In het basisonderwijs dreigt dat nu ook te gebeuren. De subsidieregeling stond eigenlijk tot het eind van het jaar open. Het is niet duidelijk hoeveel geld er nog beschikbaar is en of de pot aangevuld zal worden.

De Algemene Onderwijsbond is bang dat aanvragen van scholen straks niet in behandeling worden genomen. Dit gebeurde deze maand al in Zeist.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!