Gitaarleraar Lars de R. (26) heeft donderdag aan de rechtbank in Alkmaar het seksueel misbruiken van tien jongens bekend.

Het misbruik vond in onder meer Nederland en India plaats. Zijn jongste slachtoffer was slechts vier jaar oud, blijkt ook tijdens een zitting in de zaak.

De R., bekend van zijn deelname aan een talentenjacht op televisie, heeft uitgebreide verklaringen gegeven. Hij schetst dat hij ten tijde van het misbruik van de kinderen niet doorhad dat hij verkeerd bezig was.

Er zouden ook beelden zijn gemaakt van het seksueel misbruik. Hierop zou te horen zijn hoe de verdachte de kinderen overhaalt om door te gaan met de handelingen. Zo zou hij de kinderen in India geld hebben geboden.

Aan het einde van zijn ondervraging heeft hij zijn excuses aangeboden aan zijn slachtoffers. Donderdag zijn ook slachtofferverklaringen voorgelezen. Onder anderen een slachtoffer en de ouders van een van de misbruikte jongens hebben het woord genomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!