Een 24-jarige jeugdleider van een scoutinggroep uit het Zeeuwse Goes wordt verdacht van het brandmerken van drie kinderen tijdens een zomerkamp in België vorig jaar. De man, Mark B., staat donderdag voor de rechtbank in Middelburg.

B. wordt verdacht van zware mishandeling met voorbedachte rade. Een woordvoerder van Scouting Nederland bevestigt de berichtgeving van RTL Nieuws aan NU.nl.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zeven maanden celstraf geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk. 

Het incident zou in augustus vorig jaar tijdens het zomerkamp voor kinderen van elf tot vijftien jaar oud hebben plaatsgevonden. De jeugdleider zou het brandijzer zelf hebben meegenomen, in het vuur hebben gehouden en toen tegen de rug van de kinderen hebben gedrukt. Volgens de verdachte zelf gaat het om een ongeluk. 

Scouting Nederland noemt het incident "verschrikkelijk". De man is nadat het incident bekend werd op non-actief gesteld. "Als het tot een veroordeling komt, wordt hij geroyeerd", aldus de woordvoerder.

De ouders van de kinderen hebben aangifte gedaan. Over twee weken doet de rechtbank in Middelburg uitspraak.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!