In een loods van een bedrijf met verpakkingsmaterialen in de Zuid-Hollandse plaats Molenaarsgraaf woedde donderdagochtend een grote brand. De brandweer verwacht tot zeker 18.00 uur bezig te zijn met nablussen.

Bij de brand kwam veel rook vrij, die van grote afstand te zien was. Omwonenden hebben een NL-Alert ontvangen waarin werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Het Wellantcollege en de basisschool Eben Haëzer in het nabijgelegen Ottoland werden uit voorzorg ontruimd nadat de wind gedraaid was. Het bedrijf heeft zijn werkzaamheden naar een andere locatie verplaatst.

Loods wordt als verloren beschouwd

De brandweer heeft de ramen van het pand ingeslagen, zodat er meer zuurstof bij kon komen. Daardoor deed het vuur sneller zijn werk en dat zorgde voor minder rookontwikkeling.

Burgemeester Dirk van der Borg zei tegen een verslaggever van RTV Rijnmond dat het pand als verloren wordt beschouwd. De eigenaar is erg aangeslagen, zei hij.

Helikopter blust grote brand Molenaarsgraaf
40
Helikopter blust grote brand Molenaarsgraaf

RIVM doet onderzoek naar roetdeeltjes

De Veiligheidsregio adviseert boeren binnen een afstand van een kilometer van de brand hun vee in de stallen te houden vanwege het neerdalen van roetdeeltjes. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet nader onderzoek naar de schadelijkheid van de neergekomen deeltjes.

Waterschap Rivierenland heeft maatregelen genomen om waterverontreiniging zo veel mogelijk te beperken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!