De herdenkingsbijeenkomst naar aanleiding van het spoorongeval in Oss waarbij jonge kinderen om het leven kwamen, is via grote beeldschermen te volgen in het voetbalstadion van TOP Oss.

De bijeenkomst op maandag 8 oktober in het plaatselijke theater De Lievenkamp is alleen toegankelijk voor direct betrokkenen en andere genodigden.

Ook wordt een live-uitzending over de samenkomst op televisie uitgezonden. Informatie over het tijdstip en het programma van de bijeenkomst volgt later, meldt de gemeente.

Een stint, een elektrische bolderkar, reed vorige week donderdag door een gesloten spoorboom. Vier kinderen kwamen door de botsing met een trein om het leven. 

Een vijfde kind en de medewerker van de kinderopvang die het voertuig bestuurde, raakten zwaargewond. Zij verkeren inmiddels niet meer in levensgevaar. 

Niet bekend hoe ongeluk is gebeurd

Het is nog onbekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de NS en ProRail doen nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De fabrikant van de stint maakte in afwachting van het onderzoek al bekend alle 3.500 voertuigen die in gebruik zijn preventief te laten controleren.