Een speciaal antiterrorismeteam van de politie heeft woensdag een 22-jarige man uit Zoetermeer opgepakt in de Telexstraat in Den Haag. Volgens de politie liet hij gas ontsnappen uit een gasfles en zeiden getuigen dat hij hierbij "Allahu akbar" ("God is groot") heeft geroepen.

De politie heeft na de aanhouding van de man een gasfles in zijn auto gevonden. Er wordt nog onderzocht wat voor soort gas in de gasfles zat. Het gaat mogelijk om lachgas, aldus de politie. 

Het gebied werd tijdelijk afgezet en er was een politiehelikopter ingezet om beelden te maken. Een nabijgelegen benzinestation aan de Fruitweg werd uit voorzorg ontruimd.

De verdachte zat in een geparkeerde auto. De politie wist met getrokken wapens de man over te halen uit het voertuig te stappen. Explosievendeskundigen onderzochten de auto en verklaarden het voertuig rond 15.15 uur veilig.

De politiemaatregelen werden daarna opgeheven. De verdachte is meegenomen naar het bureau en wordt nog verhoord. "Alle scenario's worden nog opengehouden", aldus de politie.

Incident had volgens burgemeester Krikke 'veel impact'

Burgemeester Pauline Krikke zegt blij te zijn dat alles goed is afgelopen. "Dit incident heeft natuurlijk veel impact op mensen die het hebben gezien. Ik kan me heel goed voorstellen dat buurtbewoners en omstanders hier flink van geschrokken zijn."

Krikke prijst het arrestatieteam, dat binnen enkele minuten ter plaatse was. "Ik ben vanaf het begin continu door de politie op de hoogte gehouden."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!.