De rechtbank in Den Haag heeft woensdag vier jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, opgelegd aan een man uit Gouda die zijn stiefdochter jarenlang heeft misbruikt.

De man krijgt daarnaast een proeftijd van vijf jaar en moet zijn stiefdochter een schadevergoeding van 25.000 euro betalen, aldus de rechtbank. Hij wordt ook verplicht zichzelf te laten behandelen.

Het misbruik begon toen het meisje dertien jaar oud was en duurde tot haar achttiende. De stiefvader heeft haar onder meer betast en gepenetreerd.

Hij heeft alles bekend, maar volgens hem was er geen sprake van dwang. De rechtbank oordeelt echter dat hij, gezien de familierelatie en het leeftijdsverschil, overwicht op het slachtoffer had.

De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De man werd ook verdacht van het misbruiken van zijn schoonzusje. Dit feit is echter verjaard, waardoor de man niet meer vervolgd kan worden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!