Het elfjarige meisje en de vrouw die vorige week zwaargewond zijn geraakt bij het treinongeval in Oss, zijn buiten levensgevaar. Dit heeft de politie dinsdag laten weten. 

Beiden liggen nog wel in het ziekenhuis. "Op een later moment wordt met ze gesproken", aldus de politie. 

Bij het ongeluk, dat vorige week donderdag plaatsvond, kwamen vier jonge kinderen uit Oss om het leven. Ze zaten in een zogeheten stint die nog door onbekende oorzaak op het spoor kwam en werd aangereden door een trein. De begeleider was met de kinderen in de elektrische bolderkar op weg naar school.

De familie van de 32-jarige vrouw laat weten dankbaar te zijn voor de steun die ze gekregen hebben. "Het is hartverwarmend en het draagt ons in deze moeilijke periode. Onze gedachten gaan tegelijkertijd uit naar de andere gezinnen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen hen veel kracht toe."

Oorzaak ongeluk nog onbekend

De politie laat donderdag weten dat het onderzoek naar de toedracht van het ongeval nog in volle gang is. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de NS en ProRail onderzoeken het ongeluk.

De ILT bekijkt onder meer de eventuele wisselwerking tussen de overweginstallatie en de stint en onderzoekt of elektromagnetische straling invloed heeft gehad op de werking van het voertuig.

De fabrikant van de stint laat ook alle 3.500 voertuigen die in gebruik zijn preventief controleren. Meerdere kinderopvangorganisaties lieten de stints al staan.