Een zestigjarige stroper zonder jachtakte heeft zaterdag een boswachter mishandeld op een veld aan de Elshoutweg in Etten-Leur. De boswachter had de man aangesproken, omdat de jachtakte van de man was ingenomen na een incident.

De politie laat zondag weten dat de man kort na het incident werd aangehouden op de Veenstraat en zijn auto in beslag genomen is.

De boswachter was bezig met zijn dagelijkse ronde door het buitengebied, toen hij omstreeks 18.00 uur een man met een jachtgeweer zag staan. Hij herkende de stroper, omdat de boswachter betrokken was bij de inname van de man zijn jachtakte.

De boswachter sprak de man aan, meldde hem dat hij het jachtgeweer niet mocht hebben en wilde de stroper aanhouden. Boswachters van Staatsbosbeheer zijn Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA) en dus medewerkers met een publieke taak. 

De stroper reageerde door een kruk te pakken en "Ik sla je kapot!" te roepen. Vervolgens sloeg de stroper met de kruk naar het hoofd van de boswachter, die de kruk kon tegenhouden.

Hierna ontstond een worsteling waarbij de boswachter het jachtgeweer van de stroper innam. De boswachter liep hierbij verwondingen aan zijn hand en gezicht op. De stroper vluchtte naar zijn geparkeerde auto en reed weg. Op de Veenstraat konden agenten de man aanhouden.