De officiële herdenking van de slachtoffers die zijn omgekomen bij het treinongeluk in Oss vindt op 8 oktober plaats. Dit heeft de gemeente Oss zaterdag bekendgemaakt. 

De gemeente spreekt van een "samenkomst voor iedereen". "Tijd, programma en locatie volgen later."

Na het ongeluk is een herdenkingsveld tot stand gekomen nabij de plaats van het ongeluk. Hier hebben veel mensen al bloemen, knuffels en kaarsjes neergelegd.

Bij het ongeluk botste een trein op een zogeheten stint, een elektrische bolderkar. Vier kinderen zijn omgekomen en een ander kind en een begeleider zijn zwaargewond geraakt. Over hun toestand is niets bekend. De kinderen werden door de begeleider naar de basisschool gebracht.

Vrijdag is een condoleanceregister geopend op het gemeentehuis in Oss. Zaterdag hadden honderden mensen dit al getekend. Donderdagavond is al een spontane herdenking ontstaan en een dag later hebben leraren de slachtoffers herdacht. 

Leraren emotioneel bij herdenking overleden kinderen Oss
1
Leraren emotioneel bij herdenking overleden kinderen Oss

Oorzaak ongeluk wordt nog onderzocht

De politie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de NS en ProRail onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren. 

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zei vrijdag dat de toelatingseisen van licht gemotoriseerde voertuigen tegen het licht worden gehouden. Tot die categorie voertuigen behoort de stint ook. De stints mogen nog wel de weg op. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!