Bij een brand in een woning aan de Cremerstraat in het Zuid-Hollandse Papendrecht zijn zaterdagochtend vier doden gevallen.

Twee van de dodelijke slachtoffers zijn kinderen van vier en zes jaar oud. De omgekomen man en vrouw waren 32 jaar, meldt de politie.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident.

De politie heeft een sterke aanwijzing dat er zich een familiedrama heeft afgespeeld. Dat heeft de politie geconcludeerd na een eerste onderzoek.

Voor de woning staat een grote witte tent.

Hulpdiensten vonden slachtoffers op begane grond

De eerste melding van de brand, die uiteindelijk snel was geblust, kwam rond 10.45 uur binnen bij de brandweer en daarna rukten de hulpdiensten massaal uit. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen voor het incident.

Hulpdiensten troffen de slachtoffers aan op de begane grond in het huis.

Het huis ligt in de wijk Westeind in Papendrecht en is een tussenwoning. Voor omwonenden is slachtofferhulp ingeschakeld.

'Dit hoop je als burgemeester niet mee te maken'

"Dit is verschrikkelijk. Dit zijn incidenten die je als burgemeester niet hoopt mee te maken, maar helaas gebeurt het wel", zegt burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht in een reactie tegen RTV Rijnmond.

Voor omwonenden is slachtofferhulp ingeschakeld. Burgemeester Moerkerke gaat praten met buurtbewoners. Later zaterdag gaat hij waarschijnlijk ook ter plaatse kijken, aldus RTV Rijnmond.

Om 16.00 uur geeft de gemeente Papendrecht een verdere toelichting op het incident.

Politie doet forensisch onderzoek in woning Papendrecht
29
Politie doet forensisch onderzoek in woning Papendrecht