De inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Oss is zaterdagochtend voor 11.00 uur over de 125.000 euro heen gegaan.

Nick Nietveld zette de actie vrijdag op. Hij woont niet in Oss, maar in Almere. De man was zo geraakt door het overlijden van de vier kinderen dat hij besloot in actie te komen.

Hij had zich als doel gesteld om 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag is na een dag door ruim zesduizend donaties al ruimschoots gehaald.

Bij het ongeluk in Oss botste een trein op een stint, een elektrische bolderkar. Bij het ongeluk kwamen vier kinderen om die door hun begeleider van de opvang naar school werden gebracht. De begeleider en een ander kind raakten zwaargewond.

Rekening geopend bij gemeente Oss

Het geld dat is ingezameld is bedoeld om de uitvaart van de omgekomen kinderen te financieren en ook voor de mogelijk aanpassingen in het huis van het meisje en de begeleider die zwaargewond in het ziekenhuis liggen.

Nietveld heeft bij de gemeente Oss een rekening laten openen, hier zal het geld op gestort worden.

Tot volgende week vrijdag kunnen mensen geld doneren via de actie met de naam Slachtoffers treinongeval Oss.

Leraren emotioneel bij herdenking overleden kinderen Oss
1
Leraren emotioneel bij herdenking overleden kinderen Oss

Oorzaak ongeluk onderzocht

De politie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de NS en ProRail onderzoeken hoe het ongeluk in Oss kon gebeuren.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat kondigde vrijdag aan dat de toelatingseisen van licht gemotoriseerde voertuigen tegen het licht worden gehouden. Tot die categorie voertuigen behoort de stint ook.

Stints mogen nog wel gewoon de openbare weg op.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!