Weggebruikers en mensen die met het openbaar vervoer reizen, ondervinden vooralsnog geen tot weinig overlast van de regen en de harde windstoten. Het KNMI heeft de code geel opgeheven voor de provincies Gelderland, Overijssel, Utrecht en Noord-Brabant. 

Voor de rest van de provincies, met uitzondering van Limburg, blijft de waarschuwing nog wel van kracht. De krachtigste windstoten, tot ongeveer 95 kilometer per uur, worden in het Waddengebied waargenomen. 

Volgens Rijkswaterstaat lijken er iets meer incidenten zoals ongevallen plaats te vinden, maar is er "eigenlijk niet veel aan de hand". "Wel vragen we weggebruikers rekening te houden met de onstuimige dag. Hou je handen aan het stuur", aldus een woordvoerder. 

De NS is vrijdagochtend "gewoon met de normale dienstregeling gestart" en zal de rest van de dag de situatie monitoren. "Met de harde wind is de kans groter dat er voorwerpen op het spoor waaien", legt een woordvoerder uit. 

Vrijdag is de eerste officiële herfstdag. Dit is ook te merken aan de temperatuur, die terugloopt naar een gemiddelde van 15 graden. 

Voor aankomend weekend zijn de voorspellingen volgens Weerplaza niet veel beter. Zaterdag vallen gedurende de dag buien en wordt het maximaal 17 graden. Zondag kan het lokaal hard regenen en wordt het niet warmer dan zo'n 15 graden. 

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Woensdag -2° O 2
Donderdag -7° ZW 2
Vrijdag -6° O 3
Zaterdag -2° Z 4
Zondag ZW 4