Tientallen woningen zijn ontruimd vanwege een brand in een winkelpand aan de Markstraat in het centrum van het Groningse dorp Musselkanaal. Om 23.10 uur brak er brand uit in een fietsenzaak. Meerdere bedrijven werden door het vuur verwoest.

De brandweer is om 0.30 uur vanwege de rookontwikkeling begonnen met het ontruimen van gebouwen in de buurt.

Eerst werd een nabijgelegen zorg- en revalidatiecentrum van zeven verdiepingen ontruimd. Verder werden de bewoners een flatgebouw en 28 aanleunwoningen uit hun huis gehaald. De mensen worden opgevangen in het dorp. 

Omdat er veel rook vrijkomt bij de brand, is een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving. De brandweer adviseert omwonenden in Musselkanaal deuren en ramen gesloten te houden en ventilatie uit te zetten.

Brandweerlieden konden voorkomen dat de brand oversloeg naar andere gebouwen. Negen winkels werden door de rand getroffen. 

De brandweer heeft laten weten nog een groot gedeelte van de dag bezig te zijn met het blussen van de brand. Dat kan ertoe leiden dat omwonenden last blijven houden van de rook.

Vlammen slaan uit fietsenzaak in Musselkanaal
27
Vlammen slaan uit fietsenzaak in Musselkanaal

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!