Het voertuig waarmee de kinderen in Oss donderdagochtend werden vervoerd noemt men ook wel een stint. Het is een elektrisch voertuig waarmee de bestuurder zelfstandig tien kinderen kan vervoeren.

De stint is een Nederlands ontwerp en in 2011 bedacht als veiliger en goedkoper alternatief voor taxibusjes. Volgens de ontwerpers zorgden de busjes voor drukke en onoverzichtelijke verkeerssituaties rondom scholen.

Het voertuig is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van kinderen tussen scholen en de buitenschoolse opvang (BSO). De stint BSO, zoals het model heet, heeft reflecterende stickers.

Er rijden drieduizend stints rond in Nederland, die afstanden van zo'n 2 kilometer afleggen. De elektrische bolderkar heeft een remweg van 3,5 meter en is ruim 2 meter lang.

Stint maakt gebruik van fietspaden

Het voertuig is in 2012 gekeurd door de RDW en de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid).

De stint verkreeg van de toenmalige minister van Infrastructuur en Milieu daarna toelating tot de openbare weg als 'bijzondere bromfiets'. Het voertuig maakt gebruik van fietspaden.

Kinderopvang Humanitas, met 327 locaties de grootste opvangorganisatie van Nederland, laat de stints voorlopig binnen staan. De organisatie beschikt over zestig exemplaren, verspreid over het land.