De parkeergarage boven een supermarkt in Wormerveer die dinsdag instortte, viel volgens de eerste bevindingen van het onderzoek van de gemeente doordat een stalen ligger onder de betonvloer was bezweken.

Uit het onderzoek blijkt ook dat er niet dezelfde soort betonvloer ligt als in een parkeergarage in Eindhoven die vorig jaar instortte. Daar lagen breedplaatvloeren.

De gemeente kondigt een grondig onderzoek aan naar hoe het kon gebeuren dat de tweede verdieping dinsdag rond het middaguur op de eerste verdieping kon belanden.

Ook een supermarkt eronder werd getroffen. Er raakte niemand gewond, maar het was lang onduidelijk of er slachtoffers waren en of er nog mensen in de garage waren.

Nadat deskundigen hadden beoordeeld dat het ingestorte deel veilig was om te onderzoeken, kwamen vier hondengeleiders in actie.

Constructie van parkeergarage wordt veilig gemaakt

Momenteel wordt de constructie van de parkeergarage weer veilig gemaakt, zodat de garage op termijn weer open kan.

Auto's die nog binnen staan kunnen er in ieder geval dinsdag nog niet uit. Volgens de veiligheidsregio blijven garage en supermarkt de rest van de dag gesloten.

Eigenaren van auto's in de parkeergarage kunnen woensdagochtend contact opnemen met de gemeente Zaanstad.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!