Een vloer van een parkeergarage boven de DekaMarkt in Wormerveer is deels ingestort, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De auto's kunnen er vandaag nog niet uit worden gehaald.

Een deel van 30 bij 12 meter van de tweede verdieping van de parkeergarage is terechtgekomen op de eerste verdieping, ter hoogte van de in- en uitrit van de garage.

Hulpdiensten met speurhonden hebben het ingestorte deel van het pand onderzocht. Er zijn onder het puin geen personen aangetroffen. Het team kon met het onderzoek starten nadat deskundigen hadden beoordeeld dat ze veilig naar binnen konden.

Het is volgens de Veiligheidsregio niet de verwachting dat nog meer delen van de parkeergarage gaan instorten.

De Veiligheidsregio laat weten dat de parkeergarage en de supermarkt eronder de rest van de dag gesloten blijven. Eigenaren van auto's in de parkeergarage kunnen woensdagochtend contact opnemen met de gemeente Zaanstad.

Supermarkt en naastgelegen pand zijn ontruimd

Het personeel van de supermarkt wordt op een andere plek opgevangen. Uit voorzorg is ook het naastgelegen pand ontruimd. Ambulancepersoneel heeft twee omstanders behandeld wegens stressklachten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!