De zestienjarige jongen die op een school voor bijzonder onderwijs in Roermond schoten loste, wordt verdacht van poging tot doodslag dan wel poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de jongen uit Koningsbosch verder van het bedreigen van meerdere personen en wapenbezit.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond heeft maandag het voorarrest van de jongen met veertien dagen verlengd, zo meldt de rechtbank Limburg. Hij zit nu in een justitiële jeugdinrichting.

Zijn advocaat Gitte Stevens zegt maandag desgevraagd geen toelichting te willen geven op de verdenking door het OM en de beslissing van de rechter-commissaris. Zondag liet zij al weten ''het gepast te vinden om terughoudend te zijn in strafzaken waar kinderen bij betrokken zijn’’.

Jongen ging zwaarbewapend naar school

De verdachte ging vrijdagochtend zwaarbewapend naar het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg in Roermond. Hij loste daar drie schoten in de lucht. De jongen had onder meer een kleinkalibergeweer, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl bij zich.

De Aloysiusstichting, waar de school onder valt, meldde eerder dat vier docenten een geweer op hun buik hadden gehad. Docenten van de school hebben ingegrepen door met de scholier in gesprek te blijven. De politie heeft hem op een later moment overmeesterd.

Niemand raakte gewond bij het schietincident. Het motief van de jongen is nog niet duidelijk.

Een ruzie met een medescholier was waarschijnlijk de aanleiding voor de jongen om met wapens naar school te komen, liet de politie eerder weten. Een dag na het incident werd bekend dat de verdachte niet mag terugkeren naar zijn school.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!