Het zesjarige meisje dat vorige week woensdag in Kampen door een ongeval met een grote zitgrasmaaier zwaargewond raakte, is overleden aan haar verwondingen.

De burgemeester van Kampen, Bort Koelewijn, heeft dat maandag bevestigd. Hij spreekt van een "heel erg triest ongeluk, dat een grote impact heeft op heel Kampen".

Het ongeval gebeurde in de ochtend op een groenstrook aan de Bouwkamp in de wijk Onderdijks, vlak bij een basisschool. Op dat moment speelden er kinderen in de buurt.

De gemeentemedewerker die de grasmaaier bestuurde, een 29-jarige inwoner van Kampen, is na het ongeluk aangehouden. Hij is op vrije voeten gesteld. Het onderzoek naar wat er is gebeurd, loopt nog. Volgens Koelewijn heeft de man contact gehad met de familie van het meisje.

De scholen besteden veel aandacht aan het incident en ook is er bijstand en hulpverlening. Ook binnen de gemeente zelf is de schok groot, omdat het ongeluk is gebeurd tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief