De locatie van zorginstelling Arduin in het Zeeuwse dorp Aagtekerke moet per direct zeven van de dertien cliënten overplaatsen naar een andere zorginstelling. De Inspectie voor de Gezondheidszorg meldt dat deze gedwongen opgenomen cliënten niet de juiste zorg krijgen.

Volgens de inspectie zijn medewerkers niet in staat om de juiste zorg te verlenen. Zo springt de organisatie onzorgvuldig om met vrijheidsbeperkende maatregelen bij bewoners. De zorginstelling moet ook een opnamestop handhaven.

Eén cliënt werd door de inspectie aangetroffen in een extra beveiligde kamer, terwijl niemand toezicht hield. Ook was het onduidelijk waarom de persoon daar zat en was er niets vastgelegd in het cliëntdossier.

Eind juni is een cliënt met een gedwongen opname overleden. De persoon was weggelopen uit de instelling en werd dood aangetroffen in Middelburg.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!