Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Na een koele nacht lopen de temperaturen overdag op tot zomerse waarden, met lokaal 25 graden. 

In het zuiden van het land laat de zon zich al vroeg in de ochtend zien, terwijl er in het noorden van het land de hele dag kans blijft op bewolking. In het noorden kan ook een enkele bui vallen. Op de meeste plaatsen valt echter geen druppel regen. 

Een zuidwestelijke stroming zorgt geleidelijk voor aanvoer van warme lucht over Nederland. In de middag wordt het 21 graden in het noorden tot 25 graden in het zuiden, waar de zon veel vaker schijnt. 

Nog enkele dagen kan er worden genoten van erg warm nazomerweer. Het blijft tot en met donderdag droog en vrij zonnig. Dinsdag schijnt de zon volop in het hele land, met 23 graden gemiddeld. Die waarde zal ook op de thermometer verschijnen op woensdag en donderdag. De zon zal dan wel een tikkeltje minder fel aanwezig zijn.

Vanaf vrijdag gaat het regenen en wordt het kouder.

hittekaart
Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Woensdag -2° O 2
Donderdag -7° ZW 2
Vrijdag -6° O 3
Zaterdag -2° Z 4
Zondag ZW 4

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!