De zestienjarige scholier die vrijdag schoten loste op een school voor bijzonder onderwijs in Roermond en daarna werd gearresteerd, wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De voorgeleiding gebeurt in de loop van de dag, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) zondag. Waarschijnlijk is het in de rechtbank in Roermond, maar zeker wist de woordvoerder dat nog niet.

Gitte Stevens, advocaat van de verdachte, is boos op de school. Die liet zaterdag weten dat de jongen zich al op jonge leeftijd zou hebben beziggehouden met het tekenen van wapens. Zij vindt dergelijke uitspraken ''onnodig en onverstandig'', liet ze zondag weten. ''Ik vind dat dit niet kan.''

Ook zei Stevens ''het gepast te vinden om terughoudend te zijn in strafzaken waar kinderen bij betrokken zijn''.

Jongen mag niet terugkeren op school

Zaterdag werd bekend dat de jongen niet mag terugkeren naar het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) op de Donderberg, een school voor kinderen met een beperking. 

Een ruzie met een andere jongen was de aanleiding voor de scholier om met wapens naar school te komen. Volgens de politie had hij onder meer een kleinkalibergeweer, een gasalarmpistool en een bijl. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!