Ouders van leerlingen van het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg in Roermond zijn bezorgd om de schietpartij vrijdag op de school, maar toonden zich ook positief over het adequate optreden van de docenten. 

In het kort

  • Zestienjarige leerling verscheen vrijdagochtend rond 8.30 uur op school de Donderberg in Roermond
  • Leerling was gewapend met kleinkaliber-geweer, gasalarmpistool, bijl en messen
  • Docenten praatten jongen naar buiten, waar hij werd aangehouden door de politie
  • Volgens politie had verdachte ruzie met medeleerling

Dat bleek uit gesprekken met ouders naar aanleiding van de schietpartij, zei een woordvoerder van de school. Docenten van de school wisten te voorkomen dat er gewonden vielen en praatten de schutter naar buiten, waar hij werd gearresteerd.

De woordvoerder zei dat alle ouders vrijdag zijn gebeld. Tijdens die gesprekken bleek dat de ouders bezorgd zijn, maar ook veel respect hadden voor het ingrijpen door docenten.

De ouders worden zaterdag vanaf 13.00 uur uitvoerig bijgepraat door de school. Daarbij is ook burgemeester Rianne Donders van Roermond en de politie aanwezig. Tot die tijd beantwoordt de school geen vragen van media. ''We willen eerst de ouders zorgvuldig informeren, en pas daarna de media'', aldus de woordvoerder van de school.

Maandag is de school weer open en zal er waar nodig extra aandacht voor ondersteuning en zorg voor alle kinderen en medewerkers zijn, liet de school eerder op vrijdag weten in een mail aan de ouders.

Zestienjarige had waarschijnlijk ruzie met medeleerling

Een zestienjarige leerling van de school verscheen vrijdagochtend rond 8.30 uur in het schoolgebouw met een kleinkaliber-geweer, een gasalarmpistool, een kleine bijl en twee messen. Hij schoot volgens de school in het plafond met het vuurwapen. 

Volgens de politie lijkt het erop dat de leerling ruzie had met een medescholier. Ooggetuigen meldden dat de jongen zijn vuurwapen op een andere jongen richtte, totdat een docent tussenbeide kwam.

De politie laat weten dat de jongen wordt ondervraagd. Over de toedracht van de schietpartij is verder nog niets bekend.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!