Vrijdag wordt zonneschijn afgewisseld met wolkenvelden en buien. In het weekend wordt het droger en zonniger.

Aan het einde van de nacht kan er in het Waddengebied een lichte bui voorkomen, maar verder zijn er brede opklaringen in het hele land.

In de ochtend is er eerst nog kans op mist. Die mistbanken verdwijnen in de loop van de ochtend, waarna er ruimte is voor de zon, die afgewisseld wordt met wolkenvelden. Uit de stapelbewolking kan vooral aan de kust een bui vallen.

Het westen van het land heeft kans op de meeste wolkenvelden en dus ook op de minste zon. In de loop van de avond neemt de kans op een bui toe. Het wordt 17 tot 20 graden.

In de nacht naar zaterdag nemen de wolkenvelden toe en trekken er vanuit het westen buien over het land. Aan zee kan de wind toenemen tot krachtig, terwijl de temperatuur niet boven de 12 graden komt.

Zaterdag is het wisselend bewolkt en kan er lokaal een enkele bui vallen, maar zijn er ook perioden met zon. De temperatuur komt op 17 tot 19 graden uit.

Zondag is het droog. De zon schijnt vaker en met 19 tot 22 graden is het wat warmer. Na het weekend loopt het kwik mogelijk nog verder op met lokaal zomerse temperaturen.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Maandag -6° Z 3
Dinsdag -2° Z 4
Woensdag -2° Z 2
Donderdag -3° NO 3
Vrijdag -4° ZW 3

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!