Een 53-jarige man uit Leiden is veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden, omdat hij met zijn auto het gebouw van de sociale dienst in Lisse binnen was gereden. Dat besloot de rechtbank in Den Haag. 

Edwin V. was naar eigen zeggen boos en gefrustreerd, omdat hij kort daarvoor had gehoord dat zijn uitkering was beëindigd. Hij reed op 22 januari het gebouw binnen.

V. zei dat hij niet van plan was om iemand te verwonden en de rechtbank begrijpt dat de man emotioneel was, maar er is "geen rechtvaardiging voor zijn buitenproportionele reactie".

De medewerkers van de sociale dienst, van wie V. er ook nog twee bedreigde, waren enorm geschrokken. De schade aan het pand was enorm.

Als onderdeel van zijn straf moet de man meewerken aan een onderzoek naar zijn impulscontrole en frustratietolerantie en zich zonodig laten behandelen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!