Het treinverkeer van en naar Rotterdam ervaart sinds dinsdagavond hinder. Vanwege een bermbrand langs het spoor rijden er maar beperkt treinen.

Het is nog niet bekend hoelang dit zal duren, meldt de NS. Als gevolg van de brand is een drietal bovenleidingen uitgeschakeld. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De melding van de bermbrand kwam tegen 22.00 uur binnen.

Rond 1.30 uur meldde de NS dat de treindienst rond Rotterdam Centraal de rest van de dienstregeling last zou blijven hebben van de verstoring. Reizigers worden aangeraden de reisplanner te raadplegen voordat ze aan hun reis beginnen.

De brand heeft vooral gevolgen voor reizigers op drie trajecten, aldus een woordvoerder van de NS. Naast het spoor tussen Rotterdam Centraal en Schiedam gaat het om het stuk tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht. Ook de hogesnelheidslijn is getroffen.

De woordvoerder raadt reizigers aan om de NS-reisplanner te gebruiken. "Er zullen langzaam meer treinen rijden, maar die kunnen erg vol zijn. Omrijden kan voor sommige reizigers een goede optie zijn." Vanwege de brand was het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal tijdelijk volledig stilgelegd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!